האם קורות בטון באמצע הסוכה פוסלות את הסוכה?

בס"ד

שלום לרב!
בסוכה שיש בה קורות בטון (פרגולה) ,האם קיים הגבלה לרוחב(עד 3 טפחים?)ולעומק הקורה (האם מעל 3 טפחים מותר לשבת מתחת?)
הסכך אני מניח על הבטון עם קרשים כמעמיד
תודה וחג שמח

תשובה:

שלום רב,

ההגבלה קיימת רק לרוחב קורות הבטון. אם הוא רחב יותר מארבעה טפחים, זה לכאורה פוסל את כל הסוכה. (שהרי לאחר שקורות חוצים את כל הסוכה לאורכה, לא נותר 3 דפנות בחלקים האחרים של הסוכה).

פחות מארבעה טפחים הסוכה כשרה. ולענין לשבת מתחת, מעיקר הדין, מותר, כל שאין בו ארבעה טפחים. אולם מאחר שיש חולקים, וסוברים שלמרות שפחות מארבעה אינו פוסל את הסוכה, עדיין אסור לשבת מתחתיו. וכתב המשנה ברורה שלכתחילה יש להחמיר.

פחות משלשה טפחים מותר אף לאכול מתחתיו לכו"ע.

לענין דין מעמיד, אין לך בעיה להניח את הסכך ישירות של הקורות. גזירת מעמיד לא נאמר על העמדת הסכך על כותל אבנים.

מקורות:

ראה שו"ע (סי' תרלב סעי' א' ובמשנה ברורה ס"ק ג'. וראה בחזו"א (או"ח סי' קמד ס"ק ב-ד) שלא חשש לדעה זו כלל.