לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תולעים בסכך

האם מותר לאכול בסוכה אצל מי שספק או ודאי לא בדק את הסכך מתולעים

תשובה:

שלום רב,

גם אם יש תולעים בסכך, ודאי שמעיקר הדין אין כל מניעה לאכול בסוכה. לא שמענו שצריך לחשוש שבדיוק בשעה שהוא יאכל בסוכה יפול חרק לתוך הצלחת שלו.

חג שמח

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לענ"ד אין כל ראיה לחשש כזה לאנו אמורים לחשוש שמא יפול חרק לתוך הצלחת בדיוק כשהוא אוכל. ודאי אדם שרוצה להחמיר ולחשוש תבוא עליו ברכה.

  2. הרב גולדשטיין אמר לי שר' חיים יעקב טויבער דומץ באבוב צוה אשתקד לכמה אברכים להניח הסכך בכמה ימים קודם סוכות ולהניח מפה לבנה על השלחן ואכן מצאו עליו כמה שרצים, אך דא עקא שאין להם עצה למעשה מה לעשות אלא דברים רחוקים שביום אחד לפני יו"ט אינו בכדי שיעשו.