עץ הגדל בתוך הסוכה וענפיו יוצאים מעל לסכך

בס"ד

שלום רב
יש לי פרגולה בחצר

בתוך הפרגולה בקצה ישנו עץ לנוי שחלק מהעלים שלו יוצאים למעבר הפרגולה

האם כשר?

כיצד אני מכסך?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני כמובן לא יודע את כל הפרטים, לכן אנסה לכתוב לך כמה כללים, ואם תתקשה להחליט, אתה מוזמן לפנות שוב עם יתר פירוט. אני מבין שהכוונה מעבר לפרגולה -מעל הפרגולה, כלומר, מעל הסכך הכשר.

א. העץ כל עוד הוא מחובר, הוא פסול לסיכוך.

ב. אם יש לך שיעור סוכה מעבר לחלק המכוסה ע"י העץ, כלומר יש לך שיעור ז' על ז' טפחים עם 3 דפנות, ללא כל קשר לקטע של העץ. תמיד החלק שאינו מכוסה כשר לגמרי.

ג. לגבי החלק שהוא מכוסה. אם בקטע הזה עדיין ברור שהעיקר הוא אוויר ולא צל ע"י העץ, מאידך, למטה בסכך הוא מסוכך היטב. מותר לשבת גם בקטע הזה.

ד. אם הקטע שמוצל ע"י העץ – צילתו מרובה מחמתו (בלי הסכך הכשר המונח תחתיו). אסור לשבת בקטע הזה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' תרכו סעי' א'.