מתי יושבים בסוכה

היי

רציתי לשאול מתי יושבים בסוכה ?

תשובה:

שלום רב,

"בסוכות תשבו שבעת ימים" (ויקרא, פרק כג, פסוק מב).

כלומר, השנה – 2014 זה יוצא מהיום הראשון של סוכות יום רביעי הקרוב בלילה (8.10.14) עד יום רביעי (15.10.14) – כולל.

אוכלים וישנים בסוכה משך כל השבעה ימים, כלומר, במקרה של שינה או אכילת קבע (לחם וכד' או מזונות בשיעור מסויים) חייבים לשבת בסוכה. אבל אם אינו אוכל אלא אכילות ארעי אינו חייב לשבת בסוכה. מלבד הלילה הראשון (רביעי בלילה) שחייבים לאכול לחם ולשבת בסוכה.

חג שמח!