דופן סוכה העשוי מבד

קודם כל האם אני יכול להצמיד את דופן הסוכה מבד לקיר במרפסת וזה נחשב דופן טובה ? . ומה לגבי החוטים שקושרים במרחב 3 טפחים מה העניין? שהבד לא ייכנס לתוך הסוכה מהרוח או שלא יעוף לבחוץ ?. הקיר שהצמדתי אליו הוא מבחוץ לסוכה ככה שהוא מונע מהבד לעוף לבחוץ אבל לבפנים הוא יכול לזוז מהרוח..מקווה שהבנתם שאלתי תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

עצם העובדה שהדופן העשוי מבד יכול לזוז קדימה ואחורה, או רק קדימה בצורה משמעותית, ולא רק התננענות קלה. זה דבר בעייתי יש דעות שזה לא יכול להיות דופן. לכן יש כאלה שקושרים חוטים עד לגובה י' טפחים פחות מג' טפחים בין אחד למשנהו, כדי שזה יחשב לדופן. ואם יש לך דופן ממש בגובה עשרה טפחים (כמטר). אין לך צורך לעשות כלום.

אני מקווה שהובנתי היטב, אם לא, אתה מוזמן לפנות שוב.