קשירת מוטות הסכך באזיקונים

שלום רב,
ברצוני לדעת האם מותר לקשור את הלטות שזה בעצם העצים שמניחים לאורך גג הסוכה ועליהם מניחים את הסכך באמצעות אזיקון פלסטיק לברזל של הסוכה?

תודה,

תשובה:

שלום רב

אין בכך כל בעיה. אלא שלא הבנתי ממך בדיוק באיזו סוכה מדובר, אם את מניח אותם על הדפנות עצמן וזה עומד ואתה רק רוצה לחזק באזיקון זה בסדר גמור, אולם אם זו סוכה לנצח שיש בה מוטות ברזל לצורך הנחת הסכך, ראוי לכתחילה להניח את העץ באופן ההפוך ממוטות המתכת, שאם אלו מונחים לרוחב הסוכה יניח את העצים לאורך, כך תהיה להם משמעות רבה יותר ולא יחשב הדבר שהסכך מונח על הברזל עצמו.

את הסכך עצמו אין לקשור באזיקונים. כדאי לעשות זאת בדבר הראוי לסיכוך יש סיבים מיוחדים הנמכרים בשוק לצורך זה.