חיזוק הסכך על ידי עץ הקבוע במסמרים

שלום רציתי לברר האם כאשר יש לי סכך מוכן קיינעס וזה קצת עף ברוח האם מותר בפנות של הסכך להצמיד את הסכך לדופן על ידי שאני דופק בעץ ומסמר ומהדק את הסכך לדופן על ידי שאני מצמיד קרש בין הסכך לדופן מעץ ומחזק על ידי מסמר האם זה נחשב מעמיד דמעמיד שמותר מקווה שהצגת המצאות הובנה

תשובה:

שלום רב

מלבד האיסור של מעמיד יש בעיה בעצם קביעת הסכך במסמרים כפי שדנו האחרונים על פי דברי התוספות בסוכה ב א, לכן נראה לי שיש להמנע מלעשות כך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא קובע את הסכך עצמו במסמרים אלא מצמיד אותו בקרש לדופן ואת הקרש דופק במסמר ובמה זה שונה מלהניח על הסכך קורה מעץ שרוחבה קטן מנסר להכביד על הסכך שלא יעוף שזה מותר

  2. כשאתה מניח קורות הסכך הוא ארעי מאוד, כשאתה עושה את הפטנט שלך הסכך חזק כאילו קבעת אותו עצמו במסמרים. איני אומר שזה אסור ממש אלא שכדאי להמנע מחמת דברי התוספות. יש בשוק סיבים טבעיים המיועדים לקשירת הסכך, המהדרים משתמשים בהם, ואם תקשור בהם היטב הסכך יעמוד במקומו.