האם חייבים לאכול את הביצים בשילוח הקן?

שלום. היום היונה הטילה ביצה ומחר היא אמורה להטיל את השניה. יש ענין לאכול את הביצים כדי לקים "ואת הבנים תקח לך". השאלה היא, נאמר לי שרק עד היום השלישי אפשר לאכול אותם. האם זה נכון? או שאפשר גם ביום הרביעי?

תשובה:

שלום רב,

אין כל ענין לאכול את הביצים. אתה מקיים מצוות שילוח הקן בהידור גם אם אתה לוקח את הביצה ואח"כ זורק אותה.

יש מחלוקת באחרונים (ראה פתחי תשובה יו"ד סי' רצב סק"א) אם הוא מחוייב לעשות שילוח הקן כשאינו רוצה בבנים, יש אומרים כי רק אם הוא רוצה בבנים הוא מחוייב לעשות מצווה זו. ויש אומרים כי אם אינו רוצה בבנים אינו מחוייב לעשות מצווה זו. אולם אם הוא רוצה לעשות מצווה גם שאינו רוצה בבנים, ודאי קיים את המצווה. וכך נוהגים היום כולם.