השומע ברכת כהנים באמצע שמונה עשרה

מה עלי לעשות אם אני שומע כוהנים באמצע תפילת 18 ?

תשובה:

שלום רב

אם אתה אוחז בדיוק לפני שים שלום יש להאזין לברכתם ולענות אמן אחרי הפסוקים. אך אם אתה נמצא בשאר חלקי שמונה עשרה, מותר לשתוק ולהאזין אך אין בכך חיוב ממש.

מקורות:

ראה שו"ת אגרות משה ח"ד סי' כא ויביע אומר ח"ח סי' יג, הטעם לכך כשהוא אוחזר באותו מקום הוא רשאי לענות אמן, משום שדומה הדבר לקדושה שדינה כך, כפסקו הידוע של רבי אברהם בן הרמב"ם. וראה אגרות משה שם ויביע אומר ח"ז סי' יב שאם הוא נמצא בשאר חלקי השמונה עשרה תלוי הדבר במחלוקתם של הפוסקים האם יש חיוב לישראל להתברך או רק לכהן לברך, וכיון שלא הוכרעה בזה הלכה ניתן לעשות כמו שירצה.