האם מותר לקצוץ ענפי דקל לסכך בשמיטה

שלום רב
רציתי לברר מה הדין בסכך של ענפי דקל הנקצץ כעת שכן לתועלת העץ
האם יש לו דין שביעית? האם מותר לסכך איתו? לכתחילה?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

בספר אורחות רבינו (ח"ב עמוד שלג) הביא בשם הגר"ח קנייבסקי שליט"א שהעיד בשם החזו"א שהתיר לקצוץ סכך מהאילן בשמיטה בגלל שאין זה דרך הגוזמים לורך האילו. וכך כתב בחזו"א שביעית סי' יט ס"' טו.

אולם אפילו אם אכן זה נקצץ לצורך האילן באיסור. אין בעיה להשתמש בזה לצורך הסכך, שכן בענפי הדקל לא נעשתה העבודה, אלא רק באילן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שתי תשובות השיב לך הרב המשיב: ראשית כיון שהקציצה אינה כדרך המקצועית בה עושים זאת הגננים הדואגים לעץ אין בכך בעיה בשמיטה. גם אם הענפים נקצצו באופן האסור זה לא אוסר את השימוש בהם. כך שבסך הכל מותר להשתמש בענפים אלו לסיכוך.