אשה ששכחה להדליק נרות שבת

בשבת האחרונה, שבת שובה, מתוך הרגל ב- 2 ימי ראש השנה שהדלקתי רק כשחזרו מביהכנ"ס, שכחתי לצערי הרב להדליק נרות שבת, וכשנזכרתי בכך כבר היה אחרי שקיעת החמה, האם אני צריכה מעתה להוסיף כל שבת נרות, אם כן, כמה?

תשובה:

שלום רב

אכן מצער. אשה ששכחה להדיק נרות צריכה מכאן ואילך להוסיף נר אחד בכל שבת, כמובא ברמ"א בסי' רסג סעי' א על פי המהרי"ל. אולם במשנה ברורה שם מבואר שבעת הצורך ניתן לסמוך להוסיף מעט שמן יותר מכפי הרגילות או להדליק בנרות גדולים יותר, כל אחת כמנהגה, ומקורו באליה רבה שם.

גמר חתימה טובה!