הכנה לתפילה / מי ראוי ללמוד קבלה?

שלום לכבוד הרב שליט"א. האם יש מצווה בפני עצמה לפני התפילה להתבונן בגדלות השם ולבוא בהכנעה לתפילה? כך שמעתי מאחד הרבנים האם זה מעיקר הדין? והאם מותר להתכתב בהודעות סמס עם ידידה דברי תורה בלי לראותה ולשמוע את קולה? והאם אפשר להבין את המקור להלכה בשולחן ערוך שכותב מרן שמגיל 40 נתן ללמוד קבלה ופסק ילקוט יוסף מגיל 20 איך זה שיש כביכול שינוי בהלכה ומה המקור דווקא לגיל 40 או 20. תודה המשך שבוע טוב.

תשובה:

שלום רב

א. אכן חסידים הראשונים היו שוהים שעה אחת קודם התפילה מתוך התבוננות בגדלות ה', ורק אחר כך היו ניגשים להתפלל, והובאו הדברים להלכה בסי' צח סעי' א.

ב. כל קשר בין גברים לנשים שאינם נשואים אינו רצוי ועלול להביא לידי מכשול.

ג. אין מקור הלכתי לגיל בו מותר ללמוד קבלה, הכלל הבסיסי הוא "לאחר שמילא כריסו בש"ס ופוסקים"!!! כלל זה כבר משאיר את לימוד הקבלה לתלמידי חכמים מובהקים בלבד. בזמנינו נוצר מצב תמוה בו יש אנשים שאינם ראויים, שזה מקרוב באו ללימוד התורה וכבר עוסקים בקבלה והענין כבר גרם למכשולות רבים, טעויות גסות בהבנה הגשמה במציאות ה' דבר הקרוב מאוד לכפירה, ועל כולנה, התחילו לדמיין שהם באמת משהו מיוחד… לחלק ברכות… לקחת כסף…!!! יש להתרחק מאנשים כאלו ולהדבק רק בתלמידי חכמים מובהקים.

הגיל 40 ידוע בשם רבי חיים ויטאל תלמיד האר"י.

בהצלחה