תפילת מנחה לפני סעודת שבת

שלום
האם מותר להתפלל תפילת מנחה בשבת מיד אחרי שחרית לפני קידוש?
תודה

תשובה:

שלום רב

יתכן שיש בזה אף מעלה, שכן אסור לקבוע סעודה גדולה קודם המנחה כמבואר בשו"ע בסי' רלב סעי' ב. כמובן הכל מדובר באופן ששתה בבוקר לפני התפילה, שאם לא כן אסור להתענות בשבת ובחג לאחר חצות היום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז איך באמת כולם עושים סעודה שנייה אחרי חצות היום או אפי' לפני חצי שעה סמוך למנחה גדולה לדעת הרמ"א שמבואר בדבריו שפוסק להתיר בסעודה גדולה לפני מנחה גדולה וקטנה לפני מנחה קטנה מובן אבל לדעת השו"ע שאוסר אפי' סעודה קטנה סמוך למנחה קטנה? וכן כידוע ומפורסם שבדיעבד מותר לעשות סעודה שלישית לפני מנחה