מקום הדלקת נרות שבת / עירוב תבשילין לאדם אחר

שלום
למשך החג והשבת אנו מתארחים בדירה של מכרים וחלק מהארוחות אוכלים בדירה סמוכה אצל אחי, וחלק מהארוחות אוכלים בישיבה (בסמוך) -חלק מהארוחות גם בשבת וגם בר"ה- שאלתי היא היכן אנו צריכים להדליק את נרות השבת והחג?
בנוסף, אחי עושה עירוב תבשילין ולמקרה שאשתי תבשל גם (אצלהם בדירה ולא בדירה בה אנו ישנים) האם אנו צריכים לעשות עירוב תבשילין נפרד? ואיפה? ואם לא- במה אני יוצא בעירוב של אחי (האם למנותו לשליח או שצריך לשמוע את הברכה?)?

תודה ושנה טובה ומתוקה

תשובה:

שלום רב

הדלקת נרות לכתחילה במקום האכילה ולא במקום השינה, אולם כיון ששם כבר יש שמדליקים ראוי שתדליקו במקום השינה נרות גדולים שידלקו בלילה כשתבואו או שתהנו מהם לפני הסעודה קצת. ראה בהרחבה כאן.

כדי שהעירוב תבשילין של אחיך יועיל גם לכם, עליו לזכות לכם חלק בעירוב על ידי אדם אחר שתהיו שותפים בו ואחר כך כשיאמר את הנוסח של העירוב יאמר בהדין עירובא יהא שרא לנו ולפלוני ומשפחתו וכו'. באופן כזה אתם לא צריכים להיות נוכחים במקום באותה שעה. כדאי למנותו שליח.