נשבע לשקר בילדיו, זה מזיק?

שלום

אני גרושה ואמא לשניי בנים
מאז ומתמיד האבא של הילדים נשבע בילדים שלו גם אם זה שבועת שקר , המצב מאוד מתסכל אותי ואני לא יכולה לסבול את זה
נסתי להסביר לו אבל כנראה השקרים הם חלק ממנו
מה אני יכולה לעשות

תשובה:

שלום רב

עצם השבועה היא עוון חמור, אולם אין לו כל כח להזיק לילדים ואין לך מה לחשוש.

באופן כללי, לאו דווקא למי שנשבע או נודר בילדיו. אלא עצם העובדה שהוא נדר ואינו מקיים, הובא בגמרא במסכת שבת (לב,ב): "רבי אומר בעון נדרים בנים מתים כשהן קטנים, שנאמר אל תתן את פיך לחטיא את בשרך ואל תאמר לפני המלאך כי שגגה היא למה יקצף האלהים על קולך וחבל את מעשה ידיך. איזה הן מעשה ידיו של אדם – הוי אומר: בניו ובנותיו של אדם". אבל זה נאמר רק על נדרים, אבל על שבועות שקר או שבועות שוא זה לא נאמר, עי' תוס' שבועות לח,ב.