בא להתפלל מנחה כשהציבור כבר בקבלת שבת

לכבוד מרנן ורבנן, שלום רב,

מה הדין אם אדם איחר לבוא לבית הכנסת לתפילת מנחה קטנה בערב שבת במקרים הבאים:

1- הגיע בעת שהציבור אומרים לכה דודי?
2- הגיע אחר לכה דודי, בעת שהציבור אומרים מזמור שיר?
3- הגיע אחר אמרית לכה דודי ומזמור שיר, אך לפני ברכו – לפני השקיעה?
4- הגיע אחר אמרית לכה דודי ומזמור שיר, אך לפני ברכו – אחרי השקיעה? (תוך 13.5 דקות)
5- הגיע אחר אמירת ברכו – לפני השקיעה?
6- הגיע אחר אמירת ברכו – אחרי השקיעה? (תוך 13.5 דקות)

מתי נאמר לו שיתפלל מנחה בחוץ או בפנים ביה"כ ומתי נאמר לו שיתפלל ערבית שתים?

בברכה
דויד

תשובה:

שלום רב

כל הנושא של היכן הציבור אוחז אינו רלונטי מבחינתנו, היות ובזמנינו אדם לא נגרר בקבלת שבת אחר הציבור, ועד שאינו מקבל שבת מבחינתו זה עדיין חול. לכן, אע"פ שהוא חייב לשבות ממלאכה עוד לפני השקיעה משום תוספת שבת תפילת מנחה יתפלל עד 13.5 דק' לאחר השקיעה. ראוי שיעשה זאת מחוץ לבית הכנסת.