אמירת י"ג מידות לפני חצות הלילה

שלום וברכה,
שאלתי כאן לפני כמה ימים מה האיסור של אמירת סליחות (י"ג מידות) לפני חצות, ועניתם לי שאין איסור כזה אלא שזה עת רצון וכו', ועכשיו אמרו לי בשם הרב אלישיב זצ"ל שהוא היה אומר שזה איסור חמור ומי שנקלע למניין כזה ושומע י"ג מידות עליו לשתוק ולא לומר ביחד איתם, ואם זה לא איסור אלא רק עת רצון איני מבין מה הניגוד הזה? אשמח שתעשו לי קצת סדר
תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה

תשובה:

שלום רב

בשערי תשובה סי' תקפא ס"ק א כתב שאין ראוי לומר י"ג מידות לפני חצות והיושב שם בשעה שהם אומרים, ישב וידום, כלומר לא יענה עמהם. אינני יודע אם יש בזה איסור, אבל בהחלט זה לא הזמן הראוי לאמירה זו, אבל את שאר הסליחות והוידוי ניתן לומר לפני חצות בשעת הדחק.

ועיי"ש בשערי תשובה שתקף את המנהג להקדים את הסליחות לפני חצות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. גם הכף החיים האריך באיסור לומר יג מידות לפני חצות.
    המהר"ם זכות כתב שהאומר יג מידות לפני חצות, הרי זה ממש מקצץ בנטיעות.