קבלות טובות לשנה החדשה

אם אני מקבל קבלות ואני מפר את הקבלה אז מה עושים? –ותוכל להמליץ לי על קבלות לשנה החדשה תשע"ה

תשובה:

שלום וברכה

את כל הקבלות הטובות יש לקבל בלי נדר! אחרת אכן עלולים להכשל בעוון נדרים החמור.

לא אוכל כמובן להמליץ לך על קבלות טובות, חז"ל אומרים "לב יודע מרת נפשו", כלומר כל אדם יודע במה הוא צריך להתחזק ומה הם נקודות החולשה שלו, וזה ענין אישי לחלוטין.

החשוב ביותר הוא לקבל קבלות שתוכל בקלות לעמוד בהן, אחרת הן יתממסו תוך זמן קצר וחבל.