האם ראוי להתפלל שיוולד בת?

שמי — ויש לי 2 בנים שיהיו בריאים אני ובעלי מנסים להיכנס להריון בה ואני מאוד רוצה בת יש איזשהי תפילה לבת

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר תפילה כזו. אבל אולי כדאי לשאול בכלל האם ראוי להתפלל שתוולד בת או לא.

לכאורה מדוע לא, הרי בודאי בעלך רוצה לקיים מצוות פריה ורביה שרק ע"י בן ובת הוא מקיימה. אולם ראיתי בספר דרך שיחה עמוד נז, שכנראה גם במקרה כזה לא כדאי להתפלל שיוולד בת. שהרי במסכת ברכות (ס,א) שיתפלל שיהיה לו בנים זכרים. ולא הוזכר שיש חילוק הם יש לו כבר בנים או לא. אבל אפשר שאין זו ראיה כל כך.

שיהיה לכם בהצלחה וכתיבה וחתימה טובה

הצטרף לדיון

תגובה 1