הפסקת אבלות מחמת החג

הבן שלי נפטר ואני קמה מהשבעה לפני ראש השנה רציתי לדעת מהם דיני האבלות לגביי לגבי השלושים והשנה בכלל

תשובה:

שלום רב

ראשית אנחנו משתתפים בצערכם, מן השמים תנוחמו יחד עם כל אבלי ישראל.

הכלל הוא שחג מפסיק אבלות. אני מבין ממך שראש השנה יפסיק את אבלות השבעה, ואם כן יום הכיפורים יבטל את אבלות השלושים. אם ימי השבעה יסתיימו לפני הגיע ראש השנה, הרי שראש השנה כבר יבטל את אבלות השלושים.

כאשר חג מבטל אבלות שבעה יש להתפלל סמוך לחג מנחה ולאחר מכן מותר להתרחץ אף שהוא עדיין יום, באבלות שלושים יש שהקלו בזה כבר מחצות היום.

אבלות של שנה – י"ב חודש אינו נוהגת אלא לגבי בן או בת על הוריהם ולא בשאר קרובי הנפטר.

הדינים הנ"ל אמורים לגבי האבלות, אולם מה שעושים לעילוי נשמת הנפטר ממשיך כרגיל 30 יום לאחר הפטירה [אמירת קדיש, נר נשמה בשבעה, ואזכרה בסוף השלושים].

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום -אח של אמא נפטר בשבת הזו והם בשבעה עד יום רביעי בשעה 16:00 מפאת חג ראש השנה .
    שאלתי הראשונה האם מפני שהיא אבלה רצוי שלא תלך להתארח בחג בבתים אחרים שהזמינו אותה ?
    ב.בראש השנה נגמרת השבעה ובכיפור שזה יוצא בשבת הבאה זה מבטל את ה 30 כמו שהבנתי – האם שמתבטל האבלות של ה 30 אמא שלי יכולה להתאפר ללבוש בגד חדש צבע לשיער וכ"ו איך זה עובד מה מותר ומה אסור ושןב אציין שזהו אבל על אח שלה. אשמח לתשובה מהירה ןברורה עד כמה שניתן תודה רבה חג שמח ובשורות טובות

  2. במידה והספקתם לשבת שבעה כבר ביום חמישי לפני שקיעת החמה, הרי שביום רביעי בבוקר אתם קמים, ואבלות השלושים מסתיימת עם כניסת ראש השנה, למעט תספורת שזה ממתינים 30 יום באבלות על אם בכל מקרה [ולמנהג בני אשכנז עד שיגערו בו חבריו]. בשורות טובות.