נתינת מתנה בשבת ובחג

שלום רב.

האם מותר לתת ביום טוב מתנה למשפחה המארחת ?
ואם זה קצת בעיה ,בכל זאת מה הפתרונות האפשריים ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בדברי מאכל כמו בקבוק יין אין בעיה ביום טוב, להיפך, בימים עברו היה המנהג לשלוח מנות ביום טוב כדי להרבות שמחה.

הדרך הפשוטה ביותר לתת מתנה בשבת ובחג היא פשוט להקנות את המתנה מבעוד יום על ידי אחר למשפחה המתארחת, כלומר, אתה הולך לשכן ומבקש ממנו שיגביה את המתנה עבור משפחה פלונית, ומרגע זה ואילך היא נעשית שלהם ובאופן זה תוכל להביאה להם בחג. הדרך השניה היא לתת את המתנה ולא להקנותה להם עד לאחר החג, כלומר לומר להם שהם רשאים להשתמש אולם במתנה יזכו רק לאחר החג.

בהצלחה