מעשים טובים לעילוי נשמת נפטר

שלום כבוד הרב. אבי נולד בז אלול ונפטר ביג אלול השנה. האם יש משמעות לתאריכים ביהדות?

תשובה:

שלום רב

חודש אלול הוא חודש הרחמים, כידוע על פי קבלה שי"ג תיקוני מידת הרחמים שבדיקנא קדישא עילאה מתגלים בימים אלו, ומשום כך הם מיוחדים למחילה סליחה וכפרה. אין ספק שזכות גדולה נפלה בחלקו להוולד ולהסתלק לבית עולמו בימים קדושים אלו.

ב"ה שזכה להשאיר אחריו זרע של קיימא בן שיכול לעסוק בתורה ובמצוות ומעשים טובים לעילוי נשמתו, אין דבר גדול מלקבל קבלות טובות לעילוי נשמת הנפטר.

חז"ל אומרים ש"ברא כרעא דאבוה", כלומר הבן הנשאר בעולם הזה הוא הרגלים המוליכות את האב ממדרגה למדרגה.

שתדעו בשורות טובות ונזכה כולנו לכתיבה וחתימה טובה.