מנוע של מזגן מעל הסוכה, האם פוסל אותה לישיבה?

בקומה העליונה יש מזגן שתלוי בחוץ והשכן שלמטה טוען שאסור לו לתלות את המזגן כי זה פוסל את הסוכה שמתחת למזגן ?
השאלה האם המזגן אכן פוסל את הסוכה

תשובה:

שלום רב

הסוכה בכללות בדרך כלל אינה נפסלת מחמת המזגן, אולם אותו מקום שמתחתיו, נפסל ולא ניתן לשבת שם, כיון שהמזגן בדרך כלל רחב מארבעה טפחים, וגם אם אינו רחב אלא שלושה טפחים החמירו בזה חלק מהראשונים, וראוי לנהוג כדבריהם, כך שאם עדיין לא קבעו את המזגן יש להשתדל מאוד שלא לקובעו מעל הסוכה, ואם כבר הוא קבוע שם והדבר כרוך בהפסד כספי, יש לפנות לדיין שיכריע.

מקורות:

ראה סוכה יז א ויט א ובראשונים שם. ובטוש"ע סי' תרלב.