מעשים לעילוי נשמה לאחר תום שנת האבל

בס״ד , האם יש הבדל בין בני ספרד לבני אשכנז ב: האם בתום השנה של הנפטר כבר אסור לומר ב (עליות לתורה , בשיעורים , בקדישים ) את שם הנפטר ושיהיה לעילוי נשמתו ? , במידה שעבר יום השנה האם עדיין ניתן לעשות סעודה לעילוי נשמת עם ברכות ? והאם אחרי השנה שממשיכים להגיד שיעורים לעילוי נשמת זה מפריע לנפטר או ראוי להמשיך ( אבקש תשובה לבני ספרד , ואם אפשר גם לבני אשכנז . תודה רבה רבה

תשובה:

שלום רב

כל החיים ניתן לשלוח להורים מתנות… כל פעולה בחיים, לימוד צדקה וכו' שאתה עושה לעילוי נשמתם, מעלה אותם למעלה וגורם להם נחת רוח מרובה.

חזק ואמץ!