תאריך עליה לתורה בבר מצווה

בס"ד
שלום כבוד הרב.
תאריך הולדתו של בני כ"ו סיון תשס"ב (6/6/2002) בשעה 16:25.
יום הולדתו ה-13 יחול בשבת. כ"ו סיון תשע"ה.
פרשת השבוע (שלח לך ספר במדבר).
שאלתי:
1. באיזה תאריך הנחת תפילין?
2. באיזה תאריך יעלה לתורה?
3. נאמר לי בגלל שבשבת יהיה בן 13, צריך לדחות בשבוע. שיקבל תפילין ורק אחרי יעלה לתורה. (בני לומד לפרשה שלח לך האם זו הפרשה שהוא אמור לעלות לקרוא אותה.
תודה על ההתיחסות.

תשובה:

בוקר טוב,

1. לגבי תאריך הנחת התפילין, יש בזה מנהגים שונים. המנהג הנפוץ הוא חודש לפני הבר מצווה. כלומר, כ"ו אייר תשע"ה.

2. מאחר שיום הולדתו חל בשבת, ראוי שהוא יעלה לתורה באותו יום – בשבת פרש שלח.

3. אני לא מכיר דבר כזה. מדוע שלא יעלה לתורה באותו יום? ההיפך הוא הנכון, עדיף שיעלה לתורה באותה השבת

שיהיה במזל טוב ורוב נחת