הסרת שיער לגבר – לא ילבש

שלום כבוד הרב,
עברתי על ההלכות של לא ילבש גבר שמלת אשה ויש לי כמה שאלות. (1) האם בית השחי ומקום הערווה של הגבר הם שני המקומות האסורים להסיר שער או יש עוד אזורים שאסורים. (2) איך אדם יודע עם דבר מסוים הוא תיקון אשה או לא. (3) מה הם הדרכים חוץ ממספרים במידה שגבר יכול להסיר שער במקומות המותרים. האם חומר המסיר, סכין גילוח, מוכנת שער מותרים לשימוש ???
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

1. כל איזור בגוף בו אדם מסיר שיער כדי להתיפות אסור משום לא ילבש.

2. פשוט לפי מנהג העולם. הסרת שיער לרוב נעשית על ידי נשים, גברים שעושים כך הם מיעוט, לעומת זאת הסתכלות במראה, אף שבדורות עברו היו מגדולי הפוסקים שאסרו זאת, פשט המנהג להתיר כיון שכל גבר מהשורה מביט במראה לראות שהוא מסודר היטב וכו'.

3. ראה כאן.