בגדים חדשים בשנת אבל

שלום כבוד הרב,
אבי ע״ה נפטר לפני כ 9 חודשים , האם מותר לי לקנות בגדים חדשים לכבוד ראש השנה והחגים,שאוכל לבקר בבית הכנסת בצורה חגיגית ? תודה רבה,

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שלא רוכשים בגדים חדשים בתוך שנת האבל. בשעת הצורך גדול, לאחר שלושים ימי האבל הראשונים ניתן לקנות בגד חדש ולתת לאדם אחר ללובשו יומים שלושה ואחר כך ללובשו.

שלא תדעו צער!

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' שפט סעי' ה וברמ"א שם סעי' ג. על ההיתר לתת לאחר ללובשם, ראה באר הגולה שם.