אמירת חלק מפסוק עם שם ה' תוך כדי קריאת תהילים

אם תוך כדי קריאת פרק תהילים אני "מרחפת" ומאבדת את הפסוק האחרון שקראתי.
1. מה עלי לעשות?
2. נניח שהחלטי לקרא מפסוק ח' ותוך כדי קריאה אני מבינה שבעצם נעצרתי בפסוק יא'. ז"א שקראתי פעמיים 4 פסוקים, זה נקרא לאמר שם ה לבטלה?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

1. תחזרי לאיפה שאת סבורה שנעצרת.

2. בפסוקים שיש בהם שם ה', כל עוד את קוראת את כל הפסוק אין חשש לשם ה' לבטלה. אפילו אם את חוזרת עליו כמה פעמים. ומאחר שאת חוזרת תוך כדי אמירת תהילים, אפילו אם אמרת פסוק מקוצר ובו שם ה', קרוב לודאי שאין בזה חשש שם ה' לבטלה, אם כי ראוי לומר פסוק שלם.

מקורות:

ראה מגן אברהם סי' רטו ס"ק ה', שו"ת שאילת יעב"ץ חא סי' פא. וראה עוד בשו"ת יחוה דעת ח"ג סי' יג.