טבילה לחם במלח ג' פעמים / שמחת חתן וכלה באירוע מעורב

שלום לכבוד הרב.
ברצוני לשאול כמה שאלות:
1. האם אישה שעברה את ימי הנידה או שראתה בשבוע נקיי'ם טיפה של דם מחכה עוד שבוע או שיכולה לטבול לפני(לדוגמא בשביל זרע קיימא)?
2.למה אנחנו טובלים בברכת המזון 3 פעמים את הלחם במלח?
3.אני לא הולך לאירוע מעורב, אבל איני מקיי'ם את מצוות שמחת חתן וכלה. מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב,

1. חס ושלום. אישה שסתרה את השבעה נקיים. כלומר, ראתה דם באמצע השבעה נקיים צריכה לעשות הספק טהרה, ולספור שבעה ימים מזמן ההפסק. אין לטבול במקווה באמצע השבעה נקיים.

2. אני לא מבין בקבלה. בבאר היטב (סי' קסז סק"ח) הביא שכן כתבו המקובלים. ולא הביא את טעמם.

3. אינך חייב לקיים מצוות שמחת חתן וכלה אם האירוע הוא מעורב, ואתה לא רוצה להכשל. אם יש לך אפשרות לבוא לחופה די בזה, ואם אתה חושש גם מהופעה בחופה, אתה רשאי שלא לבוא כלל לאירוע.