קיום מצוות כתיבת ספר תורה בקניית מאגר ממוחשב

שלום לכבוד החכמים

האם ע"י שיש לי ספרים במחשב ואני לומד בהם ,אני מקיים מצוות תריי"ג – של כתיבת ספר תורה?

תשובה:

שלום רב,

זו שאלה של המאה ה 21…

מצוות כתיבת ספר תורה, בפשטות וכך היא גם דעת רוב הפוסקים, הוא ע"י כתיבת ספר תורה, או ע"י רכישת ס"ת. ולכן ישנם הרבה קהילות שנהגו לרכוש ספר תורה בשותפות כדי שיהיה לכולם הזדמנות במצווה (שכן רכישת ס"ת היא כרוכה בהוצאה גדולה).

הרא"ש (הלכות קטנות, הלכות ס"ת פרק א') חידש, כי היום מקיימים מצוות כתיבת ס"ת ע"י החומשים שיש לנו, והרעיון הוא שהיום ע"י הספרים שיש לנו אנו לומדים תורה, ולאו דווקא ע"י הספר תורה בעצמו. אכן לדעת הט"ז, לכאורה גם בספרים שיש לו במחשב הוא מקיים מצווה זו.

להעשרת הידע נוסיף, כי הגר"ח פלאגי' (רוח חיים יו"ד סי' ער סק"ג) כתב כי מקיימים את מצוות כתיבת ספר תורה היום ע"י סיוע בהדפסת ספר חדש. ואכן, הרוצה לקיים מצווה זו, יוכל לסייע לנו באתר שהיום אנו עומדים לפני הוצאת ספר חדש המכיל את תמצית מהשאלות שנידונו באתר בהרחבה בענייני אבן העזר.