קריאת שם לבת ע"ש אליהו הנביא

שלום, אני בהריון בחודש מתקדם, לפני ההריון הנוכחי היו לי 2 הפלות, הייתי בקברו של אליהו הנביא ונדרתי נדר שכאשר אהיה בהריון ויהיה לי בן אקרא לולד על שמו.
אני בהריון עם בת, איזה שמות מומלצים כך שיהיו בשמו של אליהו הנביא, האם לקרוא בשמו לבת למרות שהנדר היה להריון עם בן? אודה לתשובה

תשובה:

שלום רב,

א. כנראה היית במערת אליהו הנביא בחיפה. קברו של אליהו הבניא לא קיים, שהרי עלה בסערה השמיימה.

ב. באופן כללי, כדאי מאד שלא לנדור, נדרים זה דבר חמור. ניתן להבטיח אבל לא בלשון נדר.

ג. אם לא אמרת דווקא על בן, כלומר גם בת לקרוא ע"ש אליהו הנביא, את יכולה לקרוא לה אליה, שנדמה לי שהיום זה שם של בת. ואילו אילהו הנביא נקרא בכמה מקומות בתנ"ך אליה "הנה אנכי שולח לכם את אליה הנביא לפני בא יום ה' הגדול והנורא" (מלאכי ג, כג).

שיהיה בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אכן. יש גם בנים הנקראים בשם זה. אבל כוונתי לומר כי בשונה מבעבר השם היה רק שם בנים, ואין ראוי לתת שם שם בן לבת. אבל היום מאחר שזה גם שם של בת, ניתן לקרוא לה כך.