שינוי שם לחולה

שלום לביתי קוראים ליאל היא נמצאת בבית חולים בטיפול נמרץ היא בת שנה וחצי האם יש צורך להחליף לה את השם או להוסיף

תשובה:

שלום רב,

לא משנה איך קוראים לה. אם היא נמצאת במצב סכנה אחד הדברים שכתוב בגמרא שעושים זה החלפת (או הוספת) שם, והרעיון הוא שהגזירה שבאה על ליאל, תשאר על ליאל, ואילו זו כבר נקראת אחרת. בנוסף, כתוב בגמרא שהרואה שיש לו צרה "יפשפש במעשיו" כלומר, יבדוק את עצמו היכן הוא צריך תיקון. ואגב, זה נאמר לפני החלפת השם.

שיהיה רפואה שלמה!