מה מברכים על פיצפוצי אורז ועל פריכיות אורז?

שלום כבוד הרב!
רציתי לשאול מה מברכים על פצפוצי אורז?ועל פירכיות אורז?

תשובה:

שלום רב

על פיצפוצי אורז יש לברך מזוונות ובורא נפשות, על פריכיות אורז בורא פרי אדמה.

מקורות:

פיצפוצי אורז עוברים בישול במים ולאחר מן התפחה ודינם ככל אורז מבושל שברכתו מזונות, אולם פריכיות אורז אינם עוברים בישול אלא רק התפחה בחום, ולכן דינם כדגן חי שברכתו אדמה, כך הורה הגרש"ז אויערבך כמובא בס' וזאת הברכה בירור הלכה סי' יט.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. השוקולד הוא מיעוט והפיצפוצים באים לעיקר מאכל, וממילא כך הוא גם במצב כזה. במקרה שיש שוקולד ממש ויש בו מעט פיצפוצים שתכליתם הוא רק לעשות מירקם "מתפצפץ" הברכה שהכל.

  2. דעת הגרי"ש אלישיב ותשובות והנהגות להגר"מ שטרנבוך בחלק ה שברכתם מזונות ויש הסוברים שברכתם שהכל ולכן לכאורה ראוי לפוטרם על ידי מאכלים אחרים שברכתם כנ"ל.