שינוי שם

שלום לרבנים , אני בהריון כרגע והשם לי-אל או ליאל ממש ״נתפס״ לי ואני ממש רוצה יש לי בן בכור אלרועי , מכירה מישהי שהלכה לרב וקראו לבת שלה ליאל והיתה חולה ברגע שהוסיפו שם הכל עבר , השאלה אם כך לבן ?!?! אודה לכם אם תמנו שמות טובים אם השם הנ״ל לא טוב תודה רבה !!! בשורות טובות !

תשובה:

שלום רב,

אני לא יכול להמליף על השמות הללו, אין להם מקור.

אבל ככלל, אי אפשר להקיש מהמקרה שכתבת. בגמרא מופיע כי בעת צרה יש לעשות כמה פעולות, הראשונה כמובן הוא תשובה. אחד מהדברים שהוזכרו שם, הוא שינוי השם, ובכל אנו משנים את מזלו של האדם הנמצא בעת צרה. כך שגם אם קראו לו אברהם, יצחק, או יעקב, בעת צרה ראוי לשמות או להוסיף על שמו, כדי שישתנה לו המזל. לכן לא משנה איך קראו לאותה ילדה, הרעיון היה עצם שינוי השם.

שיהיה בהצלחה