השתתפות אבל 12 חודש בשמחת קרוביו

אישה שאבלה על אביה האם יכולה ללכת לחתונה של בת אחותה
מה מותר לה עפ"י ההלכה

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני אבל כל 12 חודש לא משתתף בשמחות. אולם המנהג הוא שאם מדובר בשמחה קרובה כל כך של בת אחותך, את יכולה להשתתף על ידי שלא תשבי ליד השולחן עם כולם אלא תסייעי בהגשת המאכלים או שתייה וכדומה. באופן כזה תוכלי להשתתף באירוע.

מקורות:

שולחן ערוך סי' שצ"א ס"ג ברמ"א ובשערי תשובה שם, ובמהרשד"ם יו"ד סי' ר"ב ובשו"ת מלמד להועיל יו"ד סי' קמ"ג. וראה בדברי סופרים פרק מא סעיף מא-מה מה שהביא בדין זה.