איסור הברחת מכס בחו"ל בעצמו או על ידי גוי

שלום וברכה!

האם קיים איסור הלכתי להביא לשטחי מדינה בחו"ל סחורה בלי לשלם את המכס הנדרש ע"פ חוק. האם יש הבדל אם יהודי עושה זאת בעצמו או שוכר גוי שיעשה זאת עבורו?

בכבוד,

מיכאל

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

כן, קיים איסור הלכתי.

כל איסור שאסור לעשות בעצמו, אסור גם לבקש מגוי. בנוסף לכך, בני נח מוזהרים על הגזל ויש איסור 'לפני עיור' להכשיל אותם במה שהם מצווים.

מקורות:

לעניין הברחה ממכס עיין בשו"ע חו"מ סי' שסט סעיף ו. לעניין איסור 'לפני עיור' בבני נח, עיין גמ' פסחים דף כב ע"ב.