עלייה לקבר בשנה ראשונה / שלושים בראש השנה

בס"ד
שלום רב לכבוד הרב,
אבי נפטר בתאריך א' באלול תשע"ד(27/08/2014)
אם איננו טועה יום השלושים יוצא ב א' בתשרי (25/09) דהיינו בחג ראש השנה. מתי אם כן עליי לעלות?
שאלה נוספת: אני מאוד מתגעגע לאבא. האם אוכל לפקוד את קברו גם לפני או אחרי יום השלושים?
בתודה רבה על תשובתך.

תשובה:

שלום רב

אכן יום השלושים הוא בראש השנה, תוכל לעלות בערב ראש השנה כמנהג קהילות רבות לעלות לקברים ביום זה, או אם קשה לכם תוכלו לעלות למחרת החג בצום גדליה. בנוגע לעליה לקבר בשנה ראשונה, אכן נהגו שלא לעלות, משום שבשנה זו היא עיקר הכפרה והנפטר טרוד בעניני כפרתו ואינו פנוי להמליץ טוב ולסייע לצאצאיו, אולם אם אתה מרגיש צורך תוכל לעלות ללא הזכרה של צרכיך האישיים אלא רק לקרוא תהילים ולתת צדקה לעילוי נשמתו.

הכי חשוב לזכור, שהתועלת הגדולה ביותר שתוכל להועיל לאביך, והקשר הכי עמוק ופנימי שתוכל ליצור עמו, זה על ידי התחזקות בתורה ובמצוות, עוד קביעות עיתים לתורה, עוד צדקה, עוד הקפדה במצוות, הבן נקרא "כרעא דאבוה" – רגלו של אביו, כיון שבמעשיו הטובים הוא מוליך אותו לחיי העולם הבא.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו