כלאיים בצמחי תבלין

שלום כבוד הרב שאלתי האם בצמחי תבלין יש איסור כלאיים והאם יש רשימה של צמחי תבלין שמוגדרים כמאכל אדם וממילא יש איסור כלאיים או רשימה של צמחי תבלין שאין בעייה של כלאיים בזריעתם ביחד

תודה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום רב

כל צמח המשמש למאכל יש בו איסור כלאים. לא ידוי על רשימה מסויימת אולם כמדומה שהכל יודעים את שמותיהם של התבלינים השונים. אם יש לך שאלה ספציפית על תבלין מסויים נשמח לענות.

ראה במעדני ארץ (כלאים פ"א ה"ד) שהניח בצ"ע אם תבלין יש בו משום כלאים. אולם כמובן שלהלכה אנו נוקטים שיש להזהר בו משום כלאים.