כיבס באמצע השבעה את הבגד הקרוע

אבל שקרע על מתו, כשחזר לביתו והלך לישון הלכו בני ביתו וכיבסו את מעילו וכשקם מצא מעילו הקרוע מכובס. ואבל אסור ללבוש מכובס, לכן לקח מעיל אחר וקרע, כדי שיהיה לו מה ללבוש.
אח"כ התברר שטעה והמעיל השני שלקח לקרוע, לא היה משומש אלא מכובס גם כן, מה יעשה ?

תשובה:

שלום רב,

ראשית, אם היה אבל על אביו או על אמו, אכן היה חייב לקרוע שוב את הבגד השני. אולם אם האבלות היא על שאר קרוביו, אינו חייב לקרוע את הבגד השני.

כפי שכתבת לאבל אסור ללבוש בגד מכובס. אולם לאחר שכבר לבש בטעות את הבגד השני, ואף קרע אותו. גם אם גילה שאכן הבגד מכובס. אבל עתה הוא כבר משומש, וודאי שהוא יכול להמשיך להשתמש עם הבגד השני

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' שמ.