האם חוזה חדש מבטל את הקודם

בחוזה החדש לא כתובים הרבה תנאים מהחוזה הישן למשל לא כתוב בחדש כמה זמן צריך להודיע לפני שעוזבים את הדירה ולהשאיר דירה צבועה ועוד כתוב בחדש שאם אחד מהתנאים בשתי הצדדים לא יקיומו יכול לעזוב מידיי ללא תביעה דינית או מצפונית כמה אני צריך להודיע לבעל הדירה שאני רוצה לעזוב בישן כתוב חודשיים ובחדש לא מוזכר שום סעיף בנושא וגם יש לי טענה שהוא לא קיים צדדים בחוזה והוא מודה. איך עלי לנהוג. ישר כח

תשובה:

שלום רב,

אם החוזה הראשון הוא ללא הגבלת זמן, כל התנאים ממשיכים, כל עוד שלא מפורש אחרת.
אם יש הגבלת זמן והוא כבר עבר, בדרך כלל כאשר ממשיכים את השכירות ללא חוזה חדש, ישנה מחלוקת בין הפוסקים אם התנאים הראשוניים קיימים גם בהמשך השכירות. אם ערכו חוזה מלא מחדש ולא כתבו בו שהתנאים הראשונים קיימים, לכאורה הרי זה מוכיח שכבר אין תוקף לחוזה הישן.

אם בחוזה החדש מפורש לכמה זמן השכירות מתמשכת, לא ניתן לצאת לפני הזמן (אלא אם כן, יש הפרת חוזה). אם לא קבעו זמן, עיין כאן לעניין כמה זמן מראש יש להודיע.

לגבי הפרת החוזה, קשה לומר דעה ללא שמיעת הצדדים.

מקורות:

לעניין אם התנאים הראשוניים קיימים עיין רמ"א חו"מ סי' שלג סעיף ח וש"ך שם ס"ק מד.
אם עשו חוזה חדש מלא ולא חזרו על חלק מהתנאים הראשונים, מסתבר שלא הסתמכו עליהם. עיין רמ"א חו"מ סי' קיב סעיף א לעניין פירש מקצת אחריות.