התרת קללות

בס"ד

שלום,

אני צריכה לעשות התרת קללות,
הבנתי שיש מניין שעושה זאת בכותל- האם אני צריכה לבקש מהם שיזכירו את שמי או שיכוונו עלי או שאין צורך?
והאם נהוג לתרום צדקה במעמד זה?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

באופן עקרוני קללת חינם אינה תופסת, אך אם אתה חושש שזה גורם לך לבעיות ניתן לעשות התרת קללות, אכן ניתן לעשות זאת בכותל המערבי ביום שישי בצהריים, שם מתקבצים מנין ועושים את הנוסח שנתקן להתרת קללות.

בהצלחה רבה ובשורות טובות.

ראי עוד כאן בענין התרת קללות

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. התרת קללות עושים דוקא במנין גברים. אבל בלי לדעת את הסיפור נראה לי שאין צורך להתייחס לכל מילה שנאמרת לך, זה הכל בסדר…

  2. השאלה היא אם התרת קללות יכולים לעשות גם ללא השתתפות ונוכחות פיזית של השואלים בפני המתירים ע"י טלפון, שליחת שמות וע"י תרומה והצטרפות ע"י שליחת טופס הצטרפות להתרת קללות ע"י מניין כמו זה שעושים בכותל המערבי או ארגוני צדקה ומוסדות או שאין לזה שום תוקף בלי השתתפות בפועל של השואלים ואין זה דומה למכירת חמץ שעושים בטלפון או שליחת מייל וכיו"ב.