עובי הלחי לענין עירובין

האם מותר לעשות לחי עם חוט תפירה שגובהו מעל 10 טפחים ? שהרי לחי עוביו בכל שהוא

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני אכן אין שיעור לעובי הלחי, אבל הוא חייב לעמוד ברוח מצויה, כך שהרוח אפילו לא תניד אותו.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שסג סעי' ג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. פס עם סיליקון לבן זה בסדר כיון שיש לו עובי והוא ניכר, אך כמובן צריך גובה עשרה ופחות מג"ט מהקרקע. גם האפשרות השניה טובה אם יהיה גובה עשרה טפחים והתחתון לא יהיה גבוה מהקרקע ג' טפחים.