מסגרת חינוכית לפעוט מתחת גיל שלוש

שאלה האם ההלכה עוסקת בעינין חינוך פעוטות מתחת גיל 3. אני בהתלבטות בני שיהיה בריא בן שנתים וחצי עד עכשיו היה איתי בבית. האם בהלכה יש אזשהו עדיפות להשאיר את הקטנים בבית כמה שאפשר או שדווקא טובה להם המסגרת בחוץ? כרגע על פניו זה ניראה שטוב לו בבית ויש עוד ילדים בשכונה שנישארים בבית כך שיש לו חברה למשחק. אבל אני לפעמים מתלבטת בתוכי אם זה הנכון או שאני מעכבת אותו ודווקא במיסגרת כן יוכל לקבל יותר.

תודה
שנה טובה

תשובה:

שלום רב

השאלה הזו אינה הלכתית אלא חינוכית, ככלל היום ממליצים להכניס את הילד לגן שיהיה בחברת בני גילו ויעסוק במלאכות יצירות ומשחקים למיניהם כדי שיתפתח ויחכים יותר, אולם הקב"ה נתן לך את ההחלטה בענין הזה.

בהצלחה רבה ורוב נחת.