מדוע יצטרכו ערי מקלט לעתיד לבוא?

כתוב שלעתיד לבוא יתווספו ערי מקלט? מה הכוונה לעתיד לבוא? שיבוא המשיח בגאולה? אבל הרי אז העולם יבוא לתיקונו יהיה עדיין רציחות בשוגג?

תשובה:

שלום רב,

אכן קושיא יפה. בספר פני דוד לבעל החיד"א (סוף פרשת משפטים שואל שאלה זו, והשיב, כי כל מי שיהיה חייב גלות מזמן החורבן ואילך, יצטרך לגלות לכשיבנא בית המקדש במהרה בימינו. אולם לכאורה אין זה פשוט כ"כ, ראה בר"ן במסכת שבת (יב,ב) שכתב על דברי ר' ישמעאל שאמר לכשיבנה בית המקדש אביא חטאת שמינה. כי המדובר הוא אם יבנה בימיו, כי לאחר מותו זה כבר לא יועיל. ואם כך, לכאורה לאחר פטירת האדם כבר לא יועיל לו גלות לאחר שיקום לתחיה. ומ"מ ניתן לומר על מי שהתחייב גלות ובימיו נבנה בית המקדש.