האם מותר ללבוש ג'ינס? או שיש בזה חוקות הגוי?

שלום לכבוד הרב שליט"א. האם מותר ללבוש ג'ינס כמובן (לא קרוע) ולא עם כל מיני קישוטים אלא ג'ינס פשוט או שחלילה זה עובר משום בחוקותיהם וכו' ? תודה ראש חודש טוב ומבורך.

תשובה:

שלום רב

איסור חוקות הגויים נוהג בדבר המאפיין גויים בדוקא, ויש שסוברים שאינו אלא באופן שתכלית הלבישה היא כדי להדמות לגויין. מכנסי ג'ינס היום זהו לבוש מקובל שאינו קשור לגויים בדוקא ואין בו איסור.

מקורות:

בשו"ת אגרות משה (יו"ד ח"ד סימן יא אות ג) כתב שאין בזה איסור "חוקות הגויים", כי "דבר שחזינן שעושין כן כולי עלמא דנכרים, גם אלה שלא שייכי כלל לאמונתם ולחוקותיהם, מטעם שכן יותר ניחא לעלמא להנאתם, כבר ליכא על זה איסור דבחוקותיהם לא תלכו. וממילא גם הישיבה בגילוי הראש, שידוע לכל שאף הנכרים שלא שייכי לאמונת הנוצרים, ואף אלו שאין מאמינים בשום דבר, יושבים בבתיהם והולכים בחוצות בימות החמה בראש מגולה, משום שכן ניחא להו להנאת גופן, לא שייך לאסור זה משום הלאו דבחוקותיהם לא תלכו".

הצטרף לדיון

תגובה 1