אמירת יעלה ויבא בערב ראש חודש בתפילת ערבית לאחר פלג המנחה

ב"ה
שלום כבוד הרב שליט"א
אנחנו מתפללים בשעה 18/30 מנחה עשר דקות דברי תורה ואחר כך ערבית אתמול אמרנו יעלה ויבא ועדין שקיעה נתבקשנו להביא מקורות להלכה שאפשר לומר יעלה ויבא לפני השקיעה / צאת הכוכבים
בברכה וכתיבה טובה .

תשובה:

שלום רב

שאלה זו נחלקו בה אחרונים: בשו"ת ארץ צבי סי' כו הביא בשם הגה"ק מגור שהואיל ועדיין אינו ראש חודש אין לומר יעלה ויבוא, ואינו דומה לתפילת ערבית של שבת הנאמרת מפלג המנחה, הואיל ובשבת התחדש דיןתוספת שבת, המגדירה זמן זה כשבת ממש, דבר שלא התחדש לענין ראש חודש. אולם הארץ צבי חולק עליו, וכתב שאם כן יאסר להתפלל ערבית מפלג המנחה בערב ראש חודש, דבר שלא הוזכר בפוסקים, ובהכרח אין חילוק כיון שתפילה זו משוייכת לערב. יש שהוסיפו עוד, שהרי הלילה בלאו הכי אינו זמן קידוש החודש, ואעפ"כ אומרים יעלה ויבוא בתפילה, ואם כן אין הבדל רב בין לפני השקיעה לאחריה. וראה עוד בשו"ת משנת יעב"ץ מועדים סי' ב שדן בשאלה זו והכריע לומר יעלה ויבוא מכח סברא זו.

חודש טוב!

הצטרף לדיון

תגובה 1