לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סיום האבל בשנה מעוברת

שלום לכבוד הרב
ברצוני לדעת אבי ניפטר בט"ז בכסליו 2013
ואנחנו מסיימים את שנת האבל בקרוב מתיי צריך לעשות את האזכרה ואת הסעודה אנחנו ספרדים אז איך לפי ההלכה אנחנו אמורים לסיים את שנת האבל .אשמח אם תעזור לי

תשובה:

שלום רב

הואיל ושנה זו היתה מעוברת, סיום שנת האבל הוא בט"ז בחשון, לאחר סיום 12 חודש של אבלות. באותו יום שי לעלות לקבר. כמו כן, מנהג הספרדים לעלות גם ב11 חודש, אולם אצלכם זה יוצא ביום ראשון של חול המועד סוכות, והואיל והמנהג הוא שלא לעלות בחול המועד תוכלו לעלות למחרת שמחת תורה – באסרו חג של סוכות.

בשנים הבאות העליה לקבר בט"ז בכסלו.

בשורות טובות