המחשה ויזואלית ליצר הטוב ויצר הרע

לצורך בניית מצגת לפרשת השבוע וכו׳
האם מותר להשתמש בכדי להציג את היצר טוב או יצר הרע
בדמויות האוניברסליות של איש אדום עם קרניים ודמות לבנה עם עיגול מעל הראש… לצורך האנשה וכו׳ ?
(מפני שהנוצרים היו משתמשים באופן כזה של האנשת מלאך טוב ושטן…)

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בדמויות שמוכרות מהעולם הנוצרי לא כדאי להשתמש בהן, לא חסר אפשרויות להמחיש את הטוב והרע בעולם.

אגב, אם אתה שואל אותי הייתי מנסה דוקא לחדד לילדים שהטוב והרע הם בתוכנו ולא משהו מבחוץ, והייתי מנסה לעשות את ההמחשה על פי פעולות, אופנובנק וכדומה כרע, ורב גדול וצדיק ההוגה בתורה כסמל לטוב, ובכך מחדד לילדים שאנחנו אלו שבעלי בחירה, ותפקידנו לעצב את דמותינו בדרך הטובה והישרה.

בהצלחה רבה