האם יש ענין מיוחד להסתפר לאחר חלוף ימי האבל?

האם האבל עצמו(על אבא) מותר לו לגלח את זקנו ולהסתפר לבד עם מכונה?

תבורכו

תשובה:

שלום רב

אני מבין שכוונתך אחרי שעבר די זמן וכבר מותר לו להסתפר [שלושה חודשים מתספורת האחרונה]. אם כן מדוע שלא יסתפר בעצמו? יש איזו טעות משונה שאנשים חושבים שיש איזה ענין הלכתי בתספורת או איזו מצוה, אין בכך כלום, פשוט האיסור נגמר ומי שרוצה יכול להמשיך לגדל שערו פרע… זה בדיוק כמו האיסור להסתפר בימי ספירת העומר, שכאשר ימי הספירה מ סתיימים איש הישר בעיניו ישעה, ואין בזה שום הלכות מיוחדות.