שבועה לעשות עבירה האם מועילה?

אם אדם אמר אם יקרה ככה וככה,אז אני יעשה עבירה מסוימת.והדבר קרה.
האם זה שבועה?,ואם כן אז האם אדם כבר נשבע ועומד מהר סיני ולכן זה מתבטל,או שמא הוא כן צריך להפר את השבועה מפני חכם או שלושה?
תודה!

תשובה:

שלום רב

שבועה כזו אין לה תוקף שהרי הוא מושבע ועומד מהר סיני, ואם הזכיר שם שמים הרי הוא חייב כפרה. אך אם עשה זאת באופן של נדר, כלומר שנודר שלא יהנה מהשופר הזה או מתפילין אלו, שלא מדובר על איסור אלא על האפשרות לקיים את מצות התורה, תלוי הדבר אם מצוות להנות ניתנו או לא, ולהלכה הוא רשאי לשמוע את קול השופר. אבל מי הוא זה שמתעסק בשבועות שעונשם חמור כל כך?